Classical Music Management     
Solisten

Friedemann Eichhorn
     

Friedemann Eichhorn, viool

 

 

Violist Friedemann Eichhorn behoort tot meest interessante en veelzijdige musici van zijn generatie. Als solist concerteerde hij onder meer met Yehudi Menuhin, Jac van Steen en Stefan Sanderling, als kamermusicus speelde hij samen met onder meer Yuri Bashmet, Gidon Kremer en Boris Pergamenschikow.

 

 

"Wat ik vooral wil is door mijn spel mensen te raken en plezier te geven met mijn muziek!"

Andreas Frölich
     

Andreas Frölich, piano

 

De Duitse pianist Andreas Frölich studeerde bij Vitaly Margulis und Pavel Gililov. Hij won diverse prijzen bij internationale pianoconcoursen waaronder de internationale pianocompetitie "Palmo d'Oro" in Finale Ligure, het internationale pianoconcours in Senigallia Italië en de internationale Musik­wettbewerb in Wenen. Hij is een welbekende en regelmatig terugkerende gast in de grote concertzalen van Europa, Zuid-Amerika, Azië, Zuid-Afrika en Australië.  Hij is een bekende en regelmatig terugkerende gast bij internationale festivals waaronder het Rheingau Musik­festival, Schleswig-Hol­stein Musik­festival, Oster­fest­spiele Salzburg, Mozartfest Würzburg en de Schu­ber­tiade Roskilde.

Ramon Jaffé
     

Cellist Ramon Jaffé werd in 1962 geboren in Riga. In 1971 emigreerde zijn familie naar Israël om zich in 1974 in Duitsland te vestigen. Jaffés leermeesters waren David Geringas, Boris Pergamenschikow, Daniel Shafran en Sandor Végh. Als jonge cellist werd hij onderscheiden tijdens celloconcoursen als het Casals Concours te Boedapest. Hij soleerde bij de grote symfonieorkesten in onder meer Wenen, Londen, Berlijn en Amsterdam. Ramon heeft een grote liefde ontwikkeld voor het spelen van kamermuziek.

Remy Kesteren, van
     

Remy van Kesteren harpist

 

Remy van Kesteren (1989), in december 2009 uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het jaar, is een van de grootste harptalenten van dit moment. Hij is zowel nationaal als internationaal winnaar van prestigieuze prijzen en concoursen, speelde op vijftienjarige leeftijd in Carnegie Hall te New York en maakte een jaar later zijn debuut in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam.

Inmiddels geeft hij vele concerten, als solist, met orkest en in kamermuziekensembles. In maart van dit jaar vond bovendien met groot succes het eerste Dutch Harp Festival plaats, een internationaal concours en festival waarvan Remy oprichter en artistiek leider is.

Daarnaast is hij benoemd tot Artist in Residence van de NJO Muziekzomer 2011. Remy is eenentwintig jaar en volgt op dit moment een masteropleiding bij Erika Waardenburg aan het conservatorium van Amsterdam.

Uta Kunert
     

De Duitse violiste Uta Kunert, speelde als soliste met vooraanstaande orkesten waaronder het Berlin Symphony Orchestra, Südwestfunk Symphony Orchestra, Orchestra Baden-Baden en Freiburg en het Orkest van het Oosten. Zij won diverse prijzen op internationale concoursen waaronder het vermaarde Internationaal Bach Concours Leipzig, het Int. Louis Spohr Concours Freiburg en het Internationaal Vioolconcours in Scheveningen. Als lid van het Faust Quartett werd ze onderscheiden tijdens het Max Reger Concours en het Internationale ARD Concours in München. Op dit moment vormt ze samen met pianist Andreas Frölich en cellist Ramon Jaffé het Mendelssohn Trio Berlin dat op alle grote internationale podia speelt. 

Marije Nie
     

Tapdanseres MARIJE NIE is muzikant met haar voeten: een dansende percussionist. Haar tap is een intense symbiose van muziek en dans: het ritme dicteert de beweging en de beweging bepaalt het geluid. Marije is thuis in veel verschillende soorten muziek: jazz, geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, (hedendaags) klassieke muziek, experimentele electronica en dance. Zij heeft een grote liefde voor improvisatie en het experiment en is altijd op zoek naar nieuwe vormen en combinaties. In 2007 won zij de Jur Naessens Muziekprijs voor vernieuwing in de muziek.

Martin Rummel
     

Martin Rummel, cellist

 

Martin Rummel, uitzonderlijk getalenteerd cellist, behoort tot het selecte gezelschap cellisten met een internationale carrière. Zijn leraar was niemand minder dan William Pleeth, de leraar van onder meer de legendarische celliste Jacqueline du Pre.